Chaturanga

De gezelligste schaakvereniging in Amsterdam Zuidoost

KNSB competitie: SHTV 2 -Zuidoost United

Zaterdag 5 november speelden wij onze tweede wedstrijd van dit seizoen. SHTV 2 uit den haag kwam op bezoek in Groenhoven. Nadat hun laatste 2 spelers via de nooduitgang het speellokaal hadden gevonden konden we beginnen, Ik kwam redelijk passief uit de opening maar wist in het middenspel mijn tegenstander op de damesvleugel uit de tent te lokken en kreeg een gedekte vrijpion en het loperpaar. Nadat ik eerst twee torens en toen de dame had geruild was het resulterende eindspel lastig te verdedigen voor mijn tegenstander. Mijn zwartveldige loper wist uiteindelijk achter zijn pion te kruipen n en er was geen houden meer aan. Almar had al remise gespeeld terwijl Jasper had verloren. Pjotr en Rafiek wonnen wel allebei met mooie potten, dus stonden we al op 3.5 bordpunt.

Cees, Waldemar en Iwan moesten nog 1 punt over de streep weten te trekken voor de broodnodige eerste matchpunten van het seizoen. Waldemar wist gelukkig een mooie partij te winnen nadat hij met zwart rustig de aanval van zijn tegenstander afwachtte om vervolgens zelf te counteren.

Bij de bar kregen we bij 2 duvels een paar sokken cadeau dus een paar Belgische biertjes later was Iwan ook klaar. Hij moest genoegen nemen met remise na lang een stuk voor te hebben gestaan. Hopelijk konden de nieuwe sokken en bitterballen die Almar inmiddels had voorgeschoteld hem een beetje opvrolijken. Cees speelde uiteindelijk remise wat onze eindstand op 5.5-2.5 bracht. Een prima overwinning waarmee wij de valse start van vorige ronde tegen Caissa kunnen wegspoelen.

Jonathan

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Chaturanga

Thema door Anders Norén