Chaturanga

De gezelligste schaakvereniging in Amsterdam Zuidoost

Jeugd

In de regio Amsterdam zijn 12 schaakclubs met een jeugdafdeling: Almere, Boven IJ-Nieuwendam, De Amstel (Uithoorn), Amsterdam WestCaïssa (Amsterdam Zuid), Chaturanga (Amsterdam Zuidoost), MSK (Muiderberg), Oosten-Toren (Diemen), VAS (Amsterdam Oost), De Volewijckers (Amsterdam Noord), WSC (Weesp), Zukertort (Amstelveen)

Competitie en training

Alle clubs hebben een eigen jeugdcompetitie vroeg op een doordeweekse avond. De meeste clubs geven ook training en doen mee met toernooien en teamcompetities. Bij sommige clubs spelen hele sterke schakertjes en zelfs Nederlands kampioenen. Bij alle clubs staat plezier in het schaken voorop.

Toernooien

Schaken is een laagdrempelige sport, en niet duur. Iedereen kan meedoen. Je kunt gewoon vrijblijvend langskomen bij de club uit je buurt en meedoen, dan weet je meteen of je lid wilt worden. Je kunt ook eerst eens aan een laagdrempelig toernooi meedoen, zoals een Grand Prix-toernooi, Scholentoernooi, Scholierenkampioenschap of een Chess League-toernooi. Daar doen meer kinderen aan mee die geen lid zijn van een schaakclub. Op de toernooien lopen altijd mensen rond die je verder kunnen helpen.

Leeftijdscategorieën

Jeugdspelers schaken tijdens toernooien in 8 verschillende leeftijdscategorieën.

Facebookpagina

Schaakvereniging Chaturanga heeft een eigen Facebook pagina die bestemd is voor jeugdschakers en hun ouders en trainers.

© 2024 Chaturanga

Thema door Anders Norén