Chaturanga

De gezelligste schaakvereniging in Amsterdam Zuidoost

13/12 SGA jeugd: Chaturanga B1-Zukertort C3

Op vrijdag 13 december speelde we thuis tegen Zukertort C3. We waren deze keer bijna compleet. Alleen Nicolas haakte op het laatste moment af. Als vervangers hadden we weer Terence in de eerste en Haadi in de tweede ronde, onze trouwe invallers.     

Simon kwam meteen een kwaliteit achter en had het moeilijk. Wadim maakte zijn debuut en speelde de eerste partij veel te snel en verloor. Larissa kwam een kwaliteit voor, vergat in het middenspel haar loper weg te zetten, verloor daarna haar toren en kon het in het vervolg niet meer bolwerken. Terence speelde goed kwam redelijk te staan maar moest in het eindspel zich uiteindelijk gewonnen geven. Simon streed als laatste door maar verloor uiteindelijk zijn eenzame dame en werd mat gezet.

De tweede ronde begon na 5 minuten pauze zodat al de spelers op adem konden komen. Wadim nu op bord 1 speelde een heel boeiende partij met kansen over en weer. Hij leek gewonnen te staan maar werd helaas opeens pardoes mat gezet. Simon stond weer een kwaliteit achter daar moet hij aan werken, met goed spel is dat niet per se nodig. Larissa verloor helaas snel een dame en daarna was het vechten tegen de bierkaai. Haadi speelde goed won een kwaliteit en had een heel ingewikkeld eindspel. Dit eindspel speelde hij te snel en verloor daarin jammerlijk al zijn stukken. Simon was als laatste bezig in een mooie partij. De pat-grap op het einde geloofde zijn tegenstandster wel en ze gaf het op. Hierdoor werd de eer van Chaturanga op het nippertje gered.

We spelen nog steeds tegen degradatie maar iedere ronde biedt nieuwe kansen. Als we een keer helemaal compleet zijn en niet al te vermoeid, kunnen we het bijna iedereen in deze klasse moeilijk maken.

Pjotr

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Chaturanga

Thema door Anders Norén