Chaturanga

De gezelligste schaakvereniging in Amsterdam Zuidoost

Overwinning voor Jeugdteam

Eerste overwinning Chaturanga C1

Onze C1 heeft dit seizoen de mooie uitdaging om uit te komen in de hoofdklasse van Amsterdam. Dit betekend zware tegenstand en dat is tot nu toe ook gebleken. In de eerste 4 rondes kwamen wij niet verder dan 1 zwaar bevochten gelijk spel tegen de C3 van Vas. Wij gingen op bezoek bij onze directe concurrent Oosten-Toren. Erdem en Petr begonnen voortvarend en wonnen al snel een stuk. De heren speelden het vervolgens zeer netjes uit en konden de eerste punten op schrijven en zo kwamen we al snel op een 2-0 voorsprong.

Op bord vier had Qiyuan een interessante partij waarbij aan beiden kanten van het bord flink werd aangevallen. Toen hij hier uiteindelijk een stuk mee won en een eeuwig schaak kans voor de tegenstander ontliep maakte hij het mooi af met een mat netje die niet meer verdedigt kon worden. Qining won eerst een stuk ruilde toen af naar een eindspel met 2 torens tegen een dame. Nadat hij nog een stuk won en de dames voor de torens werden geruild was hij met een stuk meer niet meer tegen te houden.

4-0 is een prachtig resultaat en hierdoor staan wij voorlopig op een schitterende 6e plaats in de groep. Chaturanga heeft sinds hele lange tijd niet meer in de hoogste klasse van Amsterdam gespeeld en het is mooi om te zien dat we er niet voor niets zijn ingedeeld.

Jonathan Van Nie
Jeugdleider
(1 maart 2024)

Verder Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Chaturanga

Thema door Anders Norén