Chaturanga

De gezelligste schaakvereniging in Amsterdam Zuidoost

Chaturanga 2 – Amsterdam-West 8 : 4 – 4

Amsterdam west 8 kwam op bezoek voor de vijfde ronde in de 3e klasse A. Op papier ongeveer even sterk als Chaturanga 2 en ook evenveel verliespunten. Bij winst zouden wij een mooie sprong kunnen maken. En omdat we bijna in de sterkste opstelling zouden zijn had ik goede hoop. Alleen Bruno was verhinderd. Aangekomen in Gein hoorde ik dat Dick geblesseerd was afgevallen. Moest ik toch spelen. Gerard kwam ziek de trap op en ging meteen rechtsomkeer. Gelukkig was Ton daar nog als reddende engel. Ik zat aan het laatste bord en heb vrijwel niets kunnen volgen van wat er op de andere borden gebeurde. Dat kwam ook omdat ik de opening volledig verknoeide en alle zeilen moest bijzetten om de boel nog enigszins overeind te houden.
Dit stukje wordt dus scorebord-journalistiek, want dat bord hadden ze wel in mijn gezichtsveld geplaatst. Eduard scoorde het eerste punt, Paardvorkje en toen gaf hij op, aldus Ed. Jelle remise. Wim verlies. Hans verloren. We staan achter 1.5 -3.5. Ondertussen had ik mijn stelling weer wat op orde gekregen en kwam zomaar een kwaliteit voor. René wint. We staan weer gelijk. Alleen de 3 onderste borden spelen nog. Even kijken. Ton staat 2 pionnen achter in een gesloten stelling met ongelijke lopers. Jan Ashof staat gewonnen. Ik sta beter. Prompt geef ik mijn toren weg en sta loper tegen pion achter. Jan laat zich verschalken met pat.Ton krijgt remise. En dan biedt ook mijn tegenstander remise aan. En zo werd het 4-4.
jand

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Chaturanga

Thema door Anders Norén