Chaturanga

De gezelligste schaakvereniging in Amsterdam Zuidoost

Chaturanga 1 geeft het weg tegen titelkandidaat VAS 3

Dennis, Tobias en Matthieu beten het spits af door donderdag 3 van de 8 borden vooruit te spelen tegen VAS 3. Zij speelden tegen drie gerenommeerde jeugdspelers uit de talentvolle lichting van de SGA. Toch wisten onze mannen hier wel raad mee.

Matthieu kwam in de opening snel een pion voor te staan. Tobias kwam met zwart gelijkwaardig uit de opening en Dennis offerde een centrum pion voor activiteit. Matthieu moest een koningsaanval even keepen, maar wist daarna met zijn sterke torens de winst af te dwingen. 1-0

Dennis offerde een stuk en zijn aanval leek eventjes te stranden, maar uiteindelijk brak hij toch door. 2-0

Tobias wist het lang spannend te houden en kwam zelfs een pionnetje achter in een moeilijk te overzien pionneneindspel, waar beiden spelers tegelijk promoveerden. Toen hij de schaakjes wist te ontwijken werd remise afgesproken. In de rust stonden we dus 2½ – ½ voor.

So far so good

De echte ratingkanonnen kwamen bij ons op bezoek op de vrijdag daarna. Auke moest tegen de vierde en laatste sterke jeugdspeler. Hij kwam oke uit de opening en kreeg veel activiteit met zijn torens. Pjotr speelde tegen de op papier sterkste speler, in de opening ging het nog redelijk gelijk op. Jonathan kwam niet lekker uit de opening, die zijn tegenstander net even wat beter kende. Jasper leek een koningsaanval te hebben maar gaf wel wat pionnetjes daar voor weg. Rene’s tegenstander ruilde een toren voor twee stukken en Rene kreeg het steeds lastiger.

Jonathan verloor uiteindelijk, toen in een hopeloze stelling ook zijn dame nog ingesloten werd 2½-1½. Auke leek beter te staan maar wist de winnende voortzetting niet te vinden. Jasper’s aanval werd goed verdedigd en nadat hij een kwaliteitsoffer probeerde zat er helaas niks meer voor hem in. 2½-2½. Rene kwam steeds meer in de verdrukking en gaf na pion te hebben verloren pardoes op. 2½-3½. Pjotr kwam minder te staan en begon aan een dappere wandeling met zijn koning. Toen de rook was opgetrokken en een aantal stukken van het bord verdwenen waren, moest hij dit uiteindelijk echter bekopen met een geforceerd mat van de actieve toren en dame 2½-4½. Auke was nog bezig en kwam in een remise toreneindspel. De vrede werd getekend en wij besloten de avond in mineur met een teleurstellend halfje uit 5 wat een einduitslag van 3-5 betekende.

De voorteken waren nog goed, maar een tegenstander die in de vorige ronde onze buurtgenoten van Isolani nog 7-1 klop wisten te geven waren ons uiteindelijk toch te machtig. Met een goed resultaat in de volgende ronde tegen de Amstel 2 kunnen wij ons weer herpakken en ons comfortabel in de middenmoot vestigen.

Pjotr en Jonathan

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Chaturanga

Thema door Anders Norén