Chaturanga

De gezelligste schaakvereniging in Amsterdam Zuidoost

04/02 SGA jeugd: Almere C2 – Chaturanga B1

Vanaf het buurthuis Gein vertrokken we met Simon en Terence met de vader van Simon naar Almere. We parkeerden en zagen Larissa net uit de auto komen. Wadim had een lange dag op school en was wat vertraagd voor zijn eerste uitwedstrijd. De eerste wedstrijden gingen helaas snel verloren. Larissa werd pardoes herdersmat gezet. Terence werd ook snel mat gezet. Simon hield het wat langer vol stond twee stukken achter maar werd mat gezet nadat hij één stuk terugwon. Wadim kwam binnen met nog 13 minuten op de klok. Na een paard-vork in zijn voordeel werd zijn koningstelling langzaam open gebroken en verloor hij.

Tweede ronde: Terence was moe en verloor helaas snel. Larissa had een mooie koningsaanval en redde daarmee de eer. Wadim werd helaas snel mat gezet. Simon hield het lang vol maar kon het met een toren minder uiteindelijk niet bolwerken.

We speelden tegen een kampioenskandidaat in deze 1e klasse. Volgend seizoen is het prettiger een klasse lager te spelen. Ons niveau gaat gestaag omhoog maar nadat een aantal kinderen zijn gestopt is er voor deze klasse duidelijk nog een hoop werk aan de winkel. Het is wel prettig dat we tot nu toe geen problemen hebben om compleet te zijn in de uitwedstrijden.

Pjotr

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Chaturanga

Thema door Anders Norén