Chaturanga

De gezelligste schaakvereniging in Amsterdam Zuidoost

29/02 Chaturanga 1 – Zuckertort Amstelveen 2

Op vrijdag 28-2 speelden we met Chaturanga thuis tegen Zukertort 2. We zijn door de reglementaire nederlaag van de ongerechtige speler Bastiaan Veltkamp al uitgeschakeld voor de titelstrijd.

Doordat Bastiaan helaas de rest van het seizoen ook niet speelgerechtigd is zijn we minder sterk dan we hadden gehoopt. Jonathan was ziek en we moesten het daarom zonder onze sterke teamcaptain doen. Jan Steevens was een sterke invaller op bord 3.

Pjotr speelde tegen het sterkste jeugdtalent van Zukertort; Rugved Adavatkar. Pjotr gaf ongelukkig een pion weg en liet zich daarna meeslepen in het snelle tempo van het jonge talent. Stelling bleef lang redelijk gelijkwaardig met kansen over en weer, met meer bedachtzaamheid zat er meer in maar helaas maakte Pjotr de laatste fout.

Auke speelde daarna rustig remise. Waldemar had het moeilijk en verloor van een van zijn oud clubgenoten. Jasper speelde een mooie remise. Iwan won en is dit seizoen eindelijk weer langzaam in vorm. Tobias speelde een typische Tobias remise degelijk zonder fratsen, correct me if I am wrong.

Als laatste waren Henk Boot (oud voorzitter van de SGA) en Jan Steevens bezig. Jan vocht tot het einde maar kon het helaas niet bolwerken.

Iedereen heeft goed gespeeld. Met een fitte Jonathan en scherpe Pjotr, die niet als 16 jarige maar als 32 jarige had gespeeld, hadden we kansen tegen dit Zukertort dat een van de titelkandidaten is. Met Bastiaan heeft Zuidoost schaaktechnisch goud in handen als hij volgend jaar meedoet in de SGA dan is er een kans dat we kampioen worden in de 1e klasse en na velen jaren weer hoofdklasse spelen.

Pjotr  

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Chaturanga

Thema door Anders Norén