Chaturanga

De gezelligste schaakvereniging in Amsterdam Zuidoost

23/11 KNSB competitie: VAS 3 – Zuid-Oost United

Zaterdag 23 november speelden we onze derde KNSB wedstrijd uit bij het derde van VAS. Tot nu was de score 1 matchpunt uit twee wedstrijden. Nog geen beste score maar er was nog geen man overboord omdat onze tegenstanders van de eerste twee ronden vrij sterk waren.

Al begonnen we zaterdag, Almar speelde die donderdag al vooruit op bord 4. Helaas verloor hij die partij en stonden wij met 1-0 achter. Het was wel de hoogst gerate speler van onze tegenstander dus alles was nog mogelijk. Iwan speelde op bord 8 met zwart. Hij stond de gehele partij ietsje beter maar kon dat niet in een vol punt verzilveren, remise dus. Cees speelde op bord 5. Hij stond gehele partij iets minder. Zijn tegenstander bood remise aan, iets wat hij dan ook accepteerde, 2-1.

Het eerste volle punt kwam van Jouke op bord 3. Hij had de gehele partij een overwicht en zijn tegenstander moest de ene na de andere dreiging pareren. Op een moment dat ik dacht dat Jouke zijn tegenstander onder de druk uit kwam zag ik later dat Jouke in het eindspel een stuk of kwal kon winnen, 2-2. Rafiek speelde vervolgens remise op bord 7. Hele partij stond het gelijkwaardig en was het voor mij onduidelijk wie de beste winstkansen had. Het einde heb ik niet kunnen zien maar beiden zagen geen winstkansen en kwamen remise overeen.

Bleven over Waldemar, Jonathan en ikzelf. Waldemar en Jonathan stonden op dat moment duidelijk beter en ook ik had een betere stelling. Waldemar en Jonathan op respectievelijk 1 en 2 kwamen fashionably late en hadden dus een tijdsachterstand. Voor beiden was dat geen probleem. Waldemar won een kwal welke hij vervolgens teruggaf waarbij hij een pion voor stond, zijn tegenstander een dubbel pion had en positioneel beter stond. Het duurde voor mijn gevoel nog vrij lang maar had nooit het idee dat zijn overwinning in gevaar kwam. Ook Jonathan stond lekker en won uiteindelijk een kwal. 2,5-4,5. De winst was dus binnen.

Als laatste bleef ik (Jasper) op bord 6 over. Ik stond de gehele partij iets beter en uiteindelijk won ik een pion maar kwam ik in een lastig dame eindspel terecht. Heb het lang geprobeerd maar kon niet vermijden dat hij en eeuwig schaak kon geven en tegelijk een pion terug kon winnen. Ik moest daarom genoegen nemen met remise. Einduitslag: 3-5 in het voordeel van ons. Al met al kunnen we tevreden zijn en staan we in de middenmoot in klasse 4E van de KNSB.

Jasper

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Chaturanga

Thema door Anders Norén