Chaturanga

De gezelligste schaakvereniging in Amsterdam Zuidoost

Zuidoost-toernooi 2019

Na jaren weer terug: het Zuidoost-toernooi. Weliswaar klein van opzet (6 ronden rapid-schaak) maar het is er dan toch maar weer.

Op donderdag 19 september 2019 en vrijdag 20 september 2019 verenigden zich de leden van Chaturanga en Isolani (althans een deel van de leden) samen met een redelijk aantal niet-leden om een gezellig partijtje rapid-schaak te spelen. De samenwerking tussen de verenigingen blijkt ook uit ons gezamenlijke team in de KNSB-competitie onder de naam Zuidoost United. Het deelnemen van een aantal “buitenstaanders” levert wellicht nieuwe leden op. Het is wel jammer, dat op donderdag de nodige Chaturanga-leden ontbraken, en op vrijdag hetzelfde voor Isolani gold.
Programma-technisch liep alles niet even geolied, maar met hulp van Pjotr van Nie werden de problemen overwonnen.
Het schaken zelf verliep vlekkeloos. De stemming zat er goed in. Kortom, een herhaling waard.

Dan de winnaars: Bastiaan Veltkamp voldeed aan de ratingverwachtingen en won. Tobias werd verdienstelijk tweede. Op de derde plaats eindigde Cees van den Berg op basis van de Buchholz-score. Daarnaast waren er rating-prijzen voor Henny Heima (<1600) en Roald Vos (<1400).

Hieronder de volledige uitslagen:

Einduitslag ZO toernooi

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Chaturanga

Thema door Anders Norén